Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Groen kan altijd, meer ruimte voor groen met een verticale tuin

11 juli 2022
Leestijd: 6 minuten

Een verticale tuin, de trend van nu. Niet alleen voor binnen, maar ook de ideale manier om meer groen in je kleine (stads)tuin, op je balkon of op je terras te creëren. Het verticaal tuinieren past helemaal binnen de trend van meer groen binnen en in de tuin om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Verticaal tuinieren, wij vertellen je hoe je dit aanpakt!

Meest gestelde vragen over een verticale tuin

Hoe maak je een verticale tuin?

Ga de hoogte in met een verticale tuin

Een verticale tuin, het woord zegt het al. Een verticale tuin is eigenlijk alles waarbij je met planten en bloeiers de hoogte in gaat. Een verticale tuin laat zien dat je geen gigantische tuin of terras nodig hebt om invulling te geven aan je groene vingers. Doordat je de hoogte in gaat bespaar je dus ruimte. Daar komt bij dat er tegenwoordig ook super vette oplossingen zijn voor mooie muurtuinen. Kortom, de keuze is reuze. Hoe je hier invulling aan geeft is helemaal aan jou. Heb je hier nu juist keuzestress van? Geen probleem, want wij helpen je graag verder bij het maken van een geschikte keus.

Plantenbakken aan gaaspaneel

Hangers en creatieve oplossingen voor binnenplanten

Het eerste waar je aan denkt bij een verticale tuin zijn natuurlijke hangplanten. Deze kan je op allerlei manieren speels laten hangen in je huis. Hang ze aan het plafond of zet ze op een hoge kast. Ideaal om een kleine ruimte heerlijk op te vrolijken. Maar er zijn ook andere leuke creatieve manieren om onze planten heerlijk te laten hangen. Bevestig bijvoorbeeld een stoere steigerbuis aan het plafond en versier deze met kleurrijke hangers. Een hangrek aan de muur waar je diverse potjes aan kan hangen geeft ook een super stoer effect. Voor een levend schilderij kan je gebruik maken van de Plantenschilderij LivePicture Go. De sleuven van deze plant cassette kan je vullen met planten naar keuze. Zo creëer je in no time een speelse wandcollage. Het ingebouwde waterreservoir geeft een melding als het weer tijd is voor wat water. Dus een gebrek aan groene vingers is niet langer een excuus!

Voor een verticale muur of wanddecoratie met planten gebruik je het liefst lichte (vet)planten, met veel blad dat ze lekker kunnen laten hangen. Houd altijd rekening met de juiste standplaats en lichtinval. Zonliefhebbers zullen niet goed tot hun recht komen in een hoekje in de schaduw.

Een groene muur in je tuin

Verticaal tuinieren in je tuin begint met het vinden van de juiste plek. Heb je een schutting of een lelijke muur die je graag wilt laten begroeien, plaats hier een klimrek en wat mooie klimplanten tegenaan, zoals bijvoorbeeld een clematis en je bent al een stap dichterbij je eigen verticale tuin. Losse potten bevestigd tegen een kale muur of schutting geeft ook een mooi speels effect.

Een makkelijke alles-in-1 oplossing zijn onze kant en klaar hagen. Deze hagen worden volgroeid geleverd en zijn makkelijk te plaatsen in een geul in de grond. De kant en klaar haag kan ook tegen een muur worden geplaatst.

Kijk ook eens naar de materialen die je al in huis hebt. Heb je net je tuin aangelegd en een pallet levering ontvangen? Pallets zijn een mooie duurzame oplossing waarmee je in een handomdraai leuke plantenbakken in elkaar knutseld.

Verticaal tuinieren met Elho plantenbakken en gaaspaneel

Veel groen op je terras of balkon

Voor je terras of balkon heb je misschien inmiddels al wat leuke ideetjes op gedaan. Een leuke hangpot of plantenbak aan het balkon staat natuurlijk top en fleurt de boel lekker op. Maar ook een bamboe klimrek is in een handomdraai bevestigd en ideaal voor een klimplant om tegenaan te groeien. Een leuke bamboemat tegen het hekwerk om eventuele inkijk weg te nemen en je optimale chillplek is klaar voor gebruik.

Elho balkon plantenbakken

Verticale bestsellers
  • Creëer jouw verticale tuin
  • Veilig betalen, ook achteraf
  • Bezorging in heel NL & BE
Verbetert het binnenklimaat en de luchtkwaliteit
Ideaal voor een thaise jungle
Passiebloem
13,99
Op voorraad
Mooie exotische bloemen
Geschreven door: Vincent Productspecialist