Swipe
Buzzy ® Kervel Gewone
Kervel
Buzzy ® Kervel Gewone
Buzzy ® Kervel Gewone

Buzzy ® Kervel Gewone

  • vanaf 75 euro gratis bezorgd
  • bestel nu, betaal later
  • planten direct vanaf de kwekerij
  • snel in huis, of levering op afspraak
- +
2,99
op voorraad
Totaal: 2,99
Verzending binnen 0-2 werkdagen
Kervel (Anthriscus cerefolium) heeft de smaak van anijs. Niet voor niets is dit keukenkruid enorm populair, zowel in de Belgische maar ook in de Franse keuken. Met kervel kan de gebruiker veel doen: warme sauzen, soepen, dipsausjes, schotels versieren, kervel past hier overal prima bij. De kervel niet laten meekoken anders verliest hij zijn aroma. Dus alleen op het einde van de bereiding toevoegen. De inheemse plant is afkomstig uit de landen rond de Middellandse-Zee en West–Azië en werd door de Romeinen naar het noorden meegebracht. Deze laatste gebruikten kervel vooral als geneesmiddel. In de middeleeuwen trof men dit kruid aan in de kloostertuinen. Kervel is een winterharde plant en familie van peterselie. Hierdoor behoort het tot de familie van de schermbloemigen. Deze tot 70 cm hoge plant, met samengestelde bladeren die onderaan zacht behaard aanvoelen, geeft witte bloemen. Op het moment van de bloei verliest de plant zo goed als volledig zijn aroma.

Kervel is alvanaf oudsher bekend om zijn bloedzuiverende en urineafdrijvende eigenschappen. Het heeft een heilzame werking op de luchtwegen, dit vooral bij ontstekingen opd e bronchiën en bij astmatische problemen. Vers sap helpt bij keelpijn. In de middeleeuwen werd kervel inwendig gebruikt bij leveraandoeningen, darmkoliekenen uitwendig bij oogontstekingen en aambeien. Kervel is tevens een rijke leverancier van vitamine C en bevat veel koolhydraten.
Lees meer »

Specificaties

Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter