Swipe
Phyllostachys aurea
Phyllostachys aurea
Phyllostachys aurea
Phyllostachys aurea
Aantal bamboeplanten per strekkende meter
Phyllostachys aurea
Phyllostachys aurea

Woekerende goudbamboe Phyllostachys aurea

 • vanaf 100 euro gratis bezorgd
 • bestel nu, betaal later
 • bamboe direct vanaf de kwekerij
 • snel in huis, of levering op afspraak
Lengte
- +
27,99
op voorraad
Totaal: 27,99
Verzending binnen 0-2 werkdagen
Meer kopen is besparen

Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel.

 • 1 27,99 / stuk -
 • 3 26,99 / stuk 1,00 korting
 • 6 25,99 / stuk 2,00 korting
 • 10 24,99 / stuk 3,00 korting
 • 25 22,99 / stuk 5,00 korting
Plus- en minpunten
 • Decoratieve bamboe
 • Geschikt voor naast de vijver
 • Geschikt als erfafscheiding
 • Woekerend

Een goudkleurige blikvanger voor in jouw tuin


De woekerende goudbamboe is een bijzondere, decoratieve bamboesoort met rechtopgaande groei. De halmen (stengels) van deze bamboe verkleuren naarmate ze ouder worden van groen naar een goudgeel. Hier komt de naam ‘aurea’ vandaan, wat goudkleurig betekent. Hoe meer de bamboe in de zon staat, hoe geler de halmen worden. Het blad van de goudbamboe kan tot 12 cm lang en 1,5 cm breed worden en heeft een frisgroene kleur. Deze ‘Phyllostachys aurea’ is het hele jaar door groen en behoudt zijn blad bij matige temperaturen ook in de winter.


Tip: De goudbamboe heeft harde maar flexibele halmen die tot wel 2,5 cm dik worden. Na het snoeien kunnen deze stengels gebruikt worden ter ondersteuning van andere planten.


Aurea als solitair of wintergroene haag


De goudbamboe is zeer geschikt om als solitair aan te planten naast bijvoorbeeld een vijver. (Houd er wel rekening mee dat woekerende bamboe schade kan aanrichten aan folievijvers.) Daarnaast is het ook een mooie bamboe voor in bakken op een balkon of om in groepen te plaatsen als een erfafscheiding. Met deze bamboe creëer je namelijk ook een mooie, wintergroene haag. De aurea is een redelijk snelle groeier en kan tot ca. 4 meter hoog worden. Je houdt de aurea gemakkelijk op de gewenste hoogte door deze eens per jaar te snoeien. De Phyllostachys aurea is matig winterhard tot -15 ℃.

Lees meer »

Specificaties

Geschikt voor
Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair (blikvanger), Naast de vijver, Erfafscheiding, Borderafscheiding, Terras
Hoogte
60 - 80 cm, 80 - 100 cm, 100 - 125 cm, 150 - 175 cm, 175 - 200 cm, 200 - 250 cm
Bladkleur
Groen
Blad winter
Bladhoudend
Winterhard
Ja
Onderhoud
Gemiddeld
Wintergroen
Ja
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw, Zon
Maximalehoogte
4 meter
Bloemen
Nee
Snoeimaand
Juni, Juli
Waterbehoefte
Gemiddeld
Vruchtdragend
Nee
Groeisnelheid
Snel
Geurend
Nee
Stekels
Nee
Meer specificaties »

Vraag & antwoord

Kan de woekerende goudbamboe in een pot geplant worden?

De goudbamboe kan in een pot of plantenbak geplant worden. Houd hierbij wel rekening met dat een woekerende bamboe ijzersterke wortels heeft die graag overal heen woekeren. Schaf dus een grote plantenbak aan, zoals de Elho vivo matt finish lang. Niet woekerende bamboesoorten zijn meer geschikt voor in pot.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de goudbamboe?

Een van de belangrijkste kenmerken van de goudbamboe zijn de geel- en goudkleurige stengels die deze bamboe op latere leeftijd krijgt. Hoe meer zon, hoe geler de halmen. Hiernaast heeft deze bamboe frisgroene grote bladeren die tot wel 12 cm lang kunnen worden en halmen die wel 2,5 cm dik kunnen worden. De maximale hoogte van de goudbamboe is ca. 4 meter.

Hoe snel groeit de phyllostachys aurea?

De Phyllostachys aurea groeit relatief snel, tussen de 60 - 80 cm per jaar. Hierbij geldt wel, hoe ouder de plant hoe sneller deze groeit. Nieuw aangeplante goudbamboe planten zullen langzamer groeien.

Is het belangrijk om extra maatregelen te nemen voor het aanplanten van deze bamboe?

De goudbamboe is een woekerende bamboe, dit betekent dat het belangrijk is om maatregelen te nemen voordat je deze bamboe aanplant. Het is aan te raden om wortelbegrenzer te gebruiken. Doe je dit niet, dan groeit deze bamboe binnen no time heel je tuin door.

Waar kan ik de goudbamboe het best aanplanten in mijn tuin?

De Phyllostachys aurea komt in de meeste tuinen goed tot zijn recht, zowel grote als kleine tuinen. Om er zeker van te zijn dat deze bamboe op zijn mooist gaat groeien en goudkleurige halmen krijgt, is het belangrijk om een zonnige standplaats uit te kiezen. Op een schaduwrijke plek zullen de stengels meer groen dan goud kleuren.

Vraag over dit product? Je kan hem hier stellen »
Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter