Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

7 woontips voor een knusse kerstsfeer!

18 november 2020
Leestijd: 8 minuten

Het wordt kouder en guurder buiten en dan is niets lekkerder dan de kachel omhoog te doen of de open haard aan te zetten, kaarsjes aan te steken en een heerlijke kop warme chocomel of glühwein voor jezelf in te schenken. Ook de kerst staat weer voor de deur. Ondanks dat de Sint het land nog niet heeft verlaten ben je nooit te vroeg om de kerstsfeer in huis en tuin te halen. Wij hebben voor jou 7 tips op een rij gezet voor een knusse kerstsfeer!

1 - Kerstboom

Een item dat zeker niet mag ontbreken is de kerstboom, want wat is kerst zonder een mooie dennenboom of Nordmann? Bijna niemand kan zich een kerst voorstellen zonder boom. Je kunt kiezen tussen een echte en een kunst kerstboom. De echte kerstboom is voor degene die houdt van de geur van een boom, de (mogelijk) uitvallende naalden en de natuurlijke sfeer. Kies voor de kunstkerstboom wanneer je allergisch bent voor naalden, een hekel hebt aan uitvallende naalden of het gewoon gemakkelijk vindt om elk jaar de boom van zolder te kunnen halen. Vergeet de boom vervolgens niet te versieren met leuke kerstversiering!

2 - Kerstballen

Natuurlijk hang je kerstballen in de boom, maar je kunt ook van je lamp een echte eyecatcher maken tijdens de kerstdagen. Koop sierlijk lint en hang hier een kerstbal aan. Hang vervolgens meerdere kerstballen op deze manier aan je lamp en je hebt tijdens de kerst een opvallende verlichting. Varieer in lengte van het lint voor een speels effect. Een ander creatief idee met kerstballen is meerdere gekleurde ballen in een grote glazen schaal te leggen. Voeg eventueel kerstverlichting toe om de sfeer te verhogen.

Kerst inspiratie

3 - Verlichting in je tuin

Breng niet alleen de kerstsfeer naar binnen, maar zorg er ook voor dat de kerst zichtbaar is in je tuin of op het balkon. Breng kerstnetverlichting aan over je heg, een buxus bol of balkonreling óf creëer met lampjes een verlichte buitenkerstboom. Niets is leuker dan thuiskomen terwijl de lichtjes in je tuin al branden!

4 - Kerstkrans

Kom je thuis na een lange dag werken, dan is niets leuker om in een gezellige kerstsfeer thuis te komen. Hang bijvoorbeeld een prachtige kerstkrans aan een rood lint aan je voordeur. Je kunt ook meerdere kerstkransen voor je raam hangen, zo heb je gelijk prachtige kerst raamdecoratie. We verkopen kerstkransen zelfs met de verlichting er al in, zo wordt de kerstsfeer verhoogt zodra het buiten donker wordt.

5 - Kerstster

Een plant die tijdens de kerstdagen en de dagen voor kerst niet mag ontbreken is natuurlijk de kerstster. Zet de plant in een mooie binnenpot en/of met meerdere bijeen op een centrale plek in je woonkamer en je bent klaar voor de kerst.

6 - Kerst in je tuin

Breng ook je tuin in kerstsfeer. Kies bijvoorbeeld voor de Malus ‘Red Obelisk’. Deze boom krijgt in het najaar opvallende rode sierappeltjes die tot ver in de winter aan de boom hangen. Een andere struik die wordt geassocieerd met de kerst is de Ilex aquifolium ‘Alaska’. Deze heeft prachtige rode bessen in het najaar tussen de groenblijvende getande bladeren. Bestel je nu een typische kerstplant voor in je tuin, dan bezorgen wij deze gratis tot bij jou in de tuin. Niet direct dit jaar, maar vanaf komend jaar kun je dan genieten van een natuurlijke kerstsfeer in jouw tuin.

7 - Vuurkorf

Tijdens de koude winterdagen is niets zo leuk dan buiten een vuurtje te stoken. Kies voor een prachtige vuurkorf met een bodemplaat en niets of niemand houdt je tegen om ’s winters buiten in de kerststemming te komen.

Hopelijk heb je nu extra inspiratie voor een gezellige kerst. Wij wensen je fijne feestdagen!

Geschreven door: Lika Productspecialist