Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Kies de kunstkerstboom die bij je past

24 november 2020
Leestijd: 8 minuten

Heb je geen zin om ieder jaar een nieuwe boom aan te schaffen? Houd je graag rekening met het milieu of heb je gewoon geen zin om elk jaar te sjouwen met een boom? Met een kunstkerstboom hoef je niet keer op keer op zoek naar de perfecte kerstboom, die heb je dan al gewoon in huis. Een kunstkerstboom is allang niet meer nep en is bijna niet te onderscheiden van een echte kerstboom. Jouw kunstkerstboom gaat jarenlang mee en heb je dus veel plezier van! Omdat je deze boom elk jaar opnieuw gebruikt, is het belangrijk dat je de boom kiest die het best bij jou en je wensen past. Wij helpen je graag verder!

Kunstkerstboom met kerstverlichting

Welke kunstkerstboom kies jij?

Het uitzoeken van de perfecte kunstkerstboom die bij jou past, kan soms nog best een moeilijke keuze zijn. Er zijn tegenwoordig vele verschillende soorten, in verschillende kleuren, met of zonder sneeuw en met of zonder verlichting. De keuze is reuze!

Kies jouw kunstkerstboom in 4 stappen

Een groot voordeel van een kunstkerstboom is dat je er langer van kunt genieten en dus jouw huis al eerder kan versieren met de nodige kerstversiering. Hiernaast hoef je een kunstkerstboom geen water te geven en heb je er nadat je hem neer hebt gezet en versiert, geen omkijken meer naar. Er is veel keus als het gaat om kunstkerstbomen, dus wij helpen je graag een handje verder!

Stap 1. Bepaal je budget

Een kunstkerstboom is vaak duurder en kan hierdoor een flinke investering zijn. Een kleinere boom kan je voor een leuke prijs aanschaffen, maar als je een hogere boom wil van goede kwaliteit, dan loopt de prijs snel op. Goed om over na te denken is dat je van een echte kerstboom doorgaans maar één jaar plezier hebt.

Kunstkerstboom Tuscan

Kies je bijvoorbeeld voor de kunstkerstboom Tuscan, dan ben je niet veel duurder uit dan een echte kerstboom. Terwijl je er wel jaren van kunt genieten! Omdat deze boom uit de Triumph Tree-collectie leverbaar is in verschillende hoogtes, is hij geschikt voor bij je thuis maar komt hij ook goed tot zijn recht in een winkel, bedrijf of in een serre.

Bekijk de kunstkerstboom Tuscan

Stap 2. Kies de lengte

De ideale lengte van een kunstkerstboom is voor iedereen anders. De één houdt van een opvallende boom die tot aan het plafond komt en de ander gaat liever voor een kleinere variant. Dit ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen en de plek waar jouw kerstboom komt te staan.

Stap 3. Een boom met of zonder verlichting?

Het verdelen van kerstverlichting in een kerstboom kan een flinke klus zijn, zeker om dit er ook nog een beetje fatsoenlijk uit te laten zien. Een kunstkerstboom met verlichting heb je gemakkelijk opgezet en de lampjes zitten er al in.

Een kerstboom versieren, daar hoort natuurlijk ook de verlichting bij. Vind je het leuker om de boom vanaf het begin helemaal zelf te versieren? Het ene jaar kerstverlichting met koud wit licht en het andere jaar met warm wit licht? Ga dan voor een kunstkerstboom zonder verlichting.

Stap 4. Gekozen bezorgdag of zo snel mogelijk

Dan de laatste stap! Wij komen jouw gekozen kunstkerstboom gemakkelijk bij je thuis bezorgen, zo hoef jij niet te sjouwen. Dit kan zowel op een door jou gekozen bezorgdag of zo snel mogelijk (binnen 0-2 dagen verzonden).

Kunstkerstboom bestsellers
  • Jouw kunstkerstboom thuisbezorgd
  • Veilig betalen, ook achteraf
  • Bezorging in heel NL & BE
Gratis kunstkerstboomvoet
Volle boom met fijne naalden
Lampjes op batterijen

Versierhulp voor jouw kunstkerstboom!

Je hebt jouw kunstkerstboom uitgekozen, maar hoeveel kerstballen, kerstverlichting en kerstversiering heb je nodig? Het schema hieronder helpt je verder om te bepalen hoeveel versiering jouw kunstkerstboom nodig heeft!

Versierhulp Tuincentrum.nl
Geschreven door: Merel Productspecialist