Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Zo haal je de kerstsfeer in huis!

21 november 2020
Leestijd: 8 minuten

Nog even wachten en dan is het zover, de gezelligste tijd van het jaar: kerst! Samen eten en koken, gezelligheid met de familie en misschien wel het belangrijkst: een heerlijke kerstsfeer in huis. De kerstboom mag weer tevoorschijn worden gehaald en je mag je helemaal uitleven met kerstversiering en kerstverlichting, zowel binnen als buiten. Wil je het dit jaar over een andere boeg gooien? Heb je misschien een nieuw interieur waar ook nieuwe kerstversiering bij past? Lees dan onze blog ter inspiratie om een sfeervolle kerst in huis te halen.

Versierde kerstboom

De kerstboom is een eeuwenoude traditie

De kerstboom is een topper die tijdens de kerst in veel huiskamers te vinden is. De één houdt van de heerlijke dennengeur en de ander ziet liever geen dennennaalden op de grond en kiest voor een kunstkerstboom. Beide zorgen voor een kerstsfeer waar je tijdens de kerstdagen van kan genieten. Onze Nordmann en dennenboom zijn een uitstekende keuze voor wie de heerlijke dennengeur in huis wil. Heb je niet veel ruimte in huis? Geen probleem! Voor kleinere woonruimtes hebben wij onze budgettopper: een knus, klein kerstboompje.

Kerstboom bestsellers
 • Jouw kerstboom thuis bezorgd
 • Veilig betalen, ook achteraf
 • Bezorging in heel NL & BE
AA-kwaliteit Nordmann
Gratis kunstkerstboomvoet
Dennenboom
59,99
Op voorraad
Alternatief voor de Nordmann

Zo geniet je langer van je echte kerstboom:

Als je kiest voor een echte kerstboom wil je natuurlijk dat de naalden zo laat mogelijk uitvallen. Volg onderstaande tips om vroege uitval tegen te gaan.

 • Zaag een stuk van de onderkant van de stam van een gezaagde boom

 • Zet je boom even in lauw water voordat je hem op de standaard zet

 • Aanrader: gebruik een standaard met waterreservoir

 • Begiet een boom in pot regelmatig

 • Bevochtig de naalden van je boom af en toe met een plantenspuit

 • Zet je boom niet op een te droge plek, in de zon of op de tocht

 • Doe verlichting in je boom uit als je weggaat

 • Gebruik geen nepsneeuw

Kerstboom met witte versiering

Creatieve kerstversiering voor thuis

Wil je nog meer leuke kerstaccessoires aan je interieur toevoegen? Dat kan! Wat dacht je van een sierlijk kerststuk om je eettafel tijdens het kerstdiner mee op te fleuren of een windlicht met daarin mooie kerstverlichting.

Tips om de kerstsfeer in huis te brengen

Tip 1. Versier de vensterbank

Een van de eerste dingen die je ziet als je thuis komt of bij iemand thuis komt, zijn de ramen en de vensterbank. En het fijne is: je ramen en vensterbank versieren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hang bijvoorbeeld een kerstslinger langs het raam of versier je vensterbank met wat takken van de kerstboom en kerstverlichting. Je kan natuurlijk ook jouw kamerplanten versieren met kleine kerstballetjes!

Tip 2. Kaarsen zorgen voor het echte kerstgevoel

Kaarsen kunnen bij een echte kerstsfeer niet ontbreken. Kaarsen heb je tegenwoordig ook in allerlei soorten, maten én geuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een geurkaars met een kerstgeur zoals dennen! Verspreid verder wat theelichten door het huis heen en je bent al een heel eind.

Tip 3. Maak de ultieme kerst afspeellijst

Om jezelf alvast voor te bereiden op de kerstdagen maak je natuurlijk een afspeellijst aan met jouw favoriete kersthits! Zo kom je zelf alvast in de stemming en kan je onder het genot van kerstmuziek jouw huis verder versieren.

Kaarsen zorgen voor de kerstsfeer

Wij hopen dat je met onze kerst tips en een hoop eigen creativiteit jouw huis om kunt toveren tot een waar winterparadijs. Alvast hele fijne feestdagen!

Geschreven door: Lars Productspecialist