Swipe
Photonia fraseri 'Red Robin'
Photonia fraseri 'Red Robin'
Photonia fraseri 'Red Robin'
Photonia fraseri 'Red Robin'

Glansmispel boom Photinia fraseri 'Red Robin'

  • vanaf 100 euro gratis bezorgd
  • bestel nu, betaal later
  • bomen direct vanaf de kwekerij
  • snelle levering op afspraak
Stamomtrek en hoogte
- +
199,99
op voorraad
Totaal: 199,99
Verzending binnen 0-5 werkdagen
Plus- en minpunten
  • Behoud zijn blad in de winter
  • Opvallende rode jonge bladeren
  • Dient goede beschutting te krijgen tegen strenge vorst
De Photinia fraseri 'Red Robin', in het Nederlands glansmispel genaamd, is een snelle groeier. Deze wat kleinere boom is zeer geschikt voor zowel de grote als de wat kleinere tuin. En zal zowel in een landelijke tuin, als in een meer moderne tuin goed tot zijn recht komen met zijn ronde bolvorm.
Met prachtige kleuren het hele jaar rond een echte blikvanger bij jou in de tuin. In de winter zal deze boom zijn bladeren behouden en een bruinrode kleur hebben. Hierdoor heb je in de kale winter kleur in je tuin. In het voorjaar komen de nieuwe bladeren uit, deze hebben een vuurrode kleur. In combinatie met de kleine roomwitte bloemetjes een opvallend geheel. De rode bladeren zullen langzaam glanzend groen kleuren. Een bruinrode winter, een rood met roze voorjaar en vervolgens een groene zomer en herfst. Kortom een heel jaar van kleur genieten. Wil je ook na de lente rode bladeren, dan kun je de boom, kun je in de zomer de Photinia fraseri 'Red Robin' een tweede keer snoeien en zal de boom opnieuw met rode jonge teugen uitlopen in de herfst.
Lees meer »

Specificaties

Bladkleur
Groen, Rood
Blad winter
Bladhoudend
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
Voorjaarsbloeier, Zomerbloeier
Wintergroen
Ja
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw, Zon
Bloemkleur
Wit
Bloemen
Ja
Vruchtdragend
Ja
Groeisnelheid
Langzaam
Vorm
Hoogstam
Meer specificaties »
Handig voor erbij
Alternatieven

Klantervaringen

Door: Vincent Vandekasteele
4 van deze boompjes besteld als afscheiding tussen onze tuin en die van de buren. Mooie volle boompjes die ik hiervoor kon gebruiken en ze blijven schijnbaar het hele jaar groen/rood!!
Door: Wouter
Heb 2 boompjes besteld met een stamlengte van 150cm en een licht kruintje (kruin zit dus op een hoogte van 180cm) als blikvanger voor de entree van mijn voordeur. Mijn boompjes hebben nu nog een dun stammetje en moest ze met boompalen stevigheid bieden, wat goed gelukt is overigens. Doordat het jonge boompjes zijn en met nieuw hout geeft het een extra sjieke uitstraling. het blad is nu groen, maar dat kleurt van herfst weer rood/bruin. snoeien hoeft nog niet, laat ze eerst maar lekker groeien en dat ze het doen is zeker. Na het planten (in volle zon) liet deze even het blad hangen, maar na een flinke dorstlesser staan de blaadjes allemaal weer fris en fruitig te glanzen in de zon. prima boompjes om een accent bij een entree te creëren, dank voor de goede snelle levering, top !
Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter