Swipe
Platanus orientalis 'Minaret'
Platanus orientalis 'Minaret'
Platanus orientalis 'Minaret'

Oosterse plataan Platanus orientalis 'Minaret'

  • vanaf 100 euro gratis bezorgd
  • bestel nu, betaal later
  • bomen direct vanaf de kwekerij
  • snelle levering op afspraak
Stamomtrek en hoogte
- +
359,99
op voorraad
Totaal: 359,99
Verzending binnen 0-5 werkdagen
Plus- en minpunten
  • Geschikt voor alle ondergronden en weersomstandigheden
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Kan verdrukking verzorgen bij oude gebouwen en bestrating
De Platanus orientalis 'Minaret' is een Nederlandse cultivar van de Oosterse plataan en wordt in het Nederlands ook wel de moerbei plataan genoemd. Deze boom kom je veelal tegen op de Italiaanse en Franse pleintjes. In Nederland wordt deze boom veel gebruikt als laan-, straat- en parkboom, maar is ook zeer geschikt voor in jouw tuin.

Je kunt deze boom herkennen aan de typerende afbladerende plataanbast. De onderkleur is lichtgroen tot geelgroen en de afbladderende bast heeft een grijsgroene tot bruine kleur. Met deze boom krijg je het gehele jaar door mooie kleuren en karakteristieke kenmerken in jouw tuin. Al vroeg in het jaar zullen jonge scheuten aan de boom verschijnen met een opvallende bruinrode kleur. In mei is de bolvormige bloeiwijze van de 'Minaret', na de bloei zullen de vruchten volgen die van groen naar bruin verkleuren. Deze vruchten blijven tot ver in de winter aan de boom hangen. Niet alleen zorgen de bast en vruchten voor een karakteristiek uiterlijk ook de hand-spletige bladeren die van een zomers groene kleur naar een herfstachtige bruingele kleur veranderen dragen bij aan een mooi geheel.

De 'Minaret' zal een dichte zuilvormige kroon krijgen met een compacte vertakking, dit zal in de zonnige maanden voor een aangename verkoelende schaduw zorgen.

Onze bomen worden na bestelling vers uit de grond gehaald. Direct na ontvangst van uw order neemt onze bomen transporteur contact op voor het maken van een leveringsafspraak.
Lees meer »

Specificaties

Bladkleur
Groen
Blad winter
Bladverliezend
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
Voorjaarsbloeier
Wintergroen
Nee
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw, Zon
Bloemkleur
Geel, Groen
Bloemen
Ja
Vruchtdragend
Ja
Groeisnelheid
Snel
Vorm
Hoogstam
Herfstverkleuring
Bruin, Geel
Meer specificaties »
Niet gevonden wat je zoekt?
Of gewoon een vraag?

Vraag het Wouter of zijn collega's!

Strelitiza Nicolai met Wouter