Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Deze kamerplanten wil jij in huis hebben!

31 januari 2020
Leestijd: 8 minuten

Bij het kiezen van een kamerplant heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren. De één zoekt een plant die weinig verzorging nodig heeft of die de woonkamer wat opfleurt. De ander vindt het juist belangrijk dat de kamerplant de lucht extra zuivert. Of misschien heb jij groene vingers en vind je het leuk wat intensiever voor je kamerplant te zorgen. Wij zetten de verschillende opties voor jou op een rijtje, zodat jij weet welke kamerplanten je in huis wilt hebben!

Gezondheid in huis en/of op de werkvloer

Een kamerplant zorgt voor sfeer en groen in huis, maar heeft ook als eigenschap dat zij de lucht zuivert. Sommige kamerplanten kunnen daarnaast schadelijke stoffen uit de lucht halen, zoals benzeen en formaldehyde. Dit draagt bij aan een goede gezondheid. Afhankelijk van jouw woon- en/of werksituatie kun je kiezen of jij extra luchtzuivering wilt toepassen. Een goed voorbeeld van extra luchtzuiverende kamerplanten zijn bijvoorbeeld de Areca en de Dracaena.

Luchtzuiverende kamerpalm

Deze twee soorten filteren allerlei giftige stoffen uit de lucht. De Areca houdt bovendien de lucht goed vochtig.

Dracaena drakenbloedboom

De Spathiphyllum is een kamerplant die de lucht in haar omgeving filtert en zorgt voor een verhoging van het zuurstofgehalte. Ook de Sanseveria mag zeker niet in het rijtje van luchtzuiverende kamerplanten ontbreken. Zij heeft namelijk de goede eigenschap ook ‘s nachts CO2 om te zetten in zuurstof.

 • Vanaf 11.99 kun je al een Areca bestellen
 • Vanaf 9.99 kun je al een Dracaena bestellen
 • Vanaf 8.99 kun je al een Spathiphyllum bestellen
 • Vanaf 9.99 kun je al een Sanseveria bestellen
 • Geen groene vingers?

  Heb je geen groene vingers en wil je niet veel tijd kwijt zijn aan het verzorgen van je kamerplant? Dat kan! Een van de meest makkelijk te verzorgen kamerplanten is de Sanseveria. De Sanseveria heeft een strakke uitstraling en is zeer populair door het weinige water en licht dat zij nodig heeft. Bij deze kamerplant kun je weinig fout doen qua verzorging, hooguit te veel water geven. De Aglaonema is niet zo gevoelig voor schommelingen in het water geven en is gemakkelijk in onderhoud.

  Makkelijk te verzorgen kamerplanten

  Een palmsoort die weinig van je eist op gebied van verzorging is de Yucca. Vergeet je haar een keer water te geven? Dat is geen probleem. De Zamioculcas is een karakteristieke kamerpalm en ook een absolute aanrader voor wie geen groene vingers heeft. Ze vraagt nauwelijks aandacht, is een sterke plant en een aanwinst voor je woonkamer!

  Kleur en sfeer in huis

  Vind je het vooral belangrijk dat je kamerplant kleur, vrolijkheid en sfeer in huis creëert? Dan is de Croton iets voor jou. Deze plant zorgt voor een waar kleurenspektakel in je woonkamer. Het blad kleurt geel, oranje, roze en groen. Dit maakt de Croton een waar decoratiestuk. We hebben ook kamerplanten in ons assortiment met opvallende bloemen die je huis in een vrolijke stemming brengen. Kijk eens naar de Anthurium rood met haar prachtige vuurrode bloemen en de Strelitzia met exotische oranje bloemen.

  Wil je liever een bladplant met rustige kleuren? Kijk dan eens naar de Calathea. Deze sterke kamerplant heeft een bijzondere bladtekening waarin de kleuren groen, rood en wit centraal staan. Bij sommige soorten is het blad aan de onderkant donkerrood.

  Voor groene vingers!

  Heb je groene vingers en vind je het leuk je kamerplant extra te verzorgen? Dan is het Bonsai boompje een absolute aanrader. Dit boompje moet je intensief onderhouden om de Bonsai gezond en mooi in vorm te houden. Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud.

  Bonsai boompje

  Ook het verzorgen van Calathea’s is een mooie uitdaging. Het is belangrijk deze kamerplant regelmatig te besproeien met regenwater en de potgrond vochtig te houden. Ook eens in de twee weken kamerplantenvoeding gebruiken hoort erbij. Verzorg je de Calathea op de juiste manier, dan kun je jarenlang van haar genieten.

  Ik kan dicht bij de verwarming staan!

  Deze kamerplanten kunnen dicht bij de verwarming staan, bijvoorbeeld op een vensterbank boven de verwarming of op de grond in de buurt ervan:

  Populaire kamerplanten

  Om je keuze wat makkelijker te maken hebben we per eigenschap de populaire kamerplanten pagina.

  Geschreven door: Lars Productspecialist