Lavendel snoeien alles over wanneer en hoe!

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

31 december 2021
Leestijd: 5 minuten

Je kent het wel. Aan de ene kant dat heerlijke opgeruimde gevoel als je de kerstboom eindelijk weer de deur uit hebt gewerkt. Maar aan de andere kant ontstaat er ook een leegte in huis. Wat nu? Daar weten wij wel raad mee. Begin het jaar goed en ga voor groen! Natuurlijk helpen wij je graag een handje om het binnenshuis weer gezellig te maken.

Kerstboom eruit

Weken hebben we ervan genoten van die gezellig lampjes, de kerstliedjes. Toch ben je stiekem ook wel weer blij als de boom eindelijk het pand weer mag verlaten. Als de oude naalden net zijn neergedaald en zorgvuldig weggeveegd, is de leegte die de kerstboom achterlaat voelbaar. Geniet even van dit opgeruimde gevoel. Maar met de donkere januari maand voor de boeg en de meest deprimerende dag van het jaar (blue monday) in het vooruitzicht, is het zeker ook nu belangrijk om het binnen weer gezellig te maken. Tijd dus om je kamer wat kleur te geven. Het klinkt zo simpel, kerstboom eruit, kamerplant erin. Maar hoe dan? Met ruim 100 soorten kamerplanten in ons assortiment zit er vast iets voor jou tussen.

Kerstbomen weggooien 6 januari

Kamerplant erin

Er zijn talrijke voordelen van het binnenhalen van groen. Voor diegene die nog wat overtuiging nodig hebben, zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten op kantoor en in huis stressverlagend werkt. Alleen al het kijken naar, maar ook het verzorgen van planten heeft invloed op je bloeddruk. Daarnaast voelen mensen zich tussen de planten vaak meer ontspannen en gelukkiger. Daar komt bij dat je ook nog eens productiever werkt. Door af en toe naar een groene plant in huis te kijken, krijg je als het ware een energieboost en raak je minder snel vermoeid. Sommige planten staan er zelfs om bekend schadelijke stoffen op te nemen en af te breken en kunnen daarmee hoofdpijnklachten verminderen.

De kamerplant zorgt dus voor de ideale omstandigheden waarin jij thuis of op kantoor aan de slag kan gaan! Daarnaast staan planten gewoon super gezellig, ze vullen de leegte op en ze hebben ook nog eens een positieve invloed op je humeur. Dus wat wil je nog meer? Kamerplant erin!

  • Planten werken luchtzuiverend = een beter binnenklimaat

  • Kamerplanten staan gezellig en daar wordt je vrolijk van

  • Door planten werk je productiever

  • Planten werken stressverlagend

  • De aanwezigheid van kamerplanten op de werkvloer gaat ziekteverzuim tegen

Lees hier in onze blog waarom een kamerplant jouw huis of kantoor verrijkt.

De meest luchtzuiverende kamerplanten die wij verkopen:

Ons vernieuwde kamerplanten assortiment:

Welke plant kies je?

Ga eerst na wat je wensen zijn. Wil je een kleine plant voor op je bureau of liever een grote plant voor op de grond? Denk hierbij altijd aan de specifieke behoeftes van een plant. Veel kamerplanten vinden het bijvoorbeeld niet altijd leuk om in het zonnetje te staan. Hierdoor drogen ze snel uit of verdwijnt de bijzondere tekening op het blad. Andere planten hebben weer extra aandacht nodig om te bloeien en vragen net wat meer verzorging dan andere. Weet je nu al dat je hiervoor niet geknipt ben, kies dan een plant die wekelijks tevreden is met alleen een beetje water. Of heb je thuis een paar viervoeters rondlopen die zich ook nog wel eens tegoed willen doen aan dat groen, dan kan je beter niet die ene giftige plant in huis halen.

Onze aandachtspunten:

  • Een grote of kleine kamerplant

  • Komt de plant in de zon of (half)schaduw

  • Wel of geen bloemen?

  • Huisdiervriendelijk

  • Luchtzuiverend

Bekijk hier onze blog over de do's en don'ts voor het verzorgen van kamerplanten

Geschreven door: Lika Productspecialist